Fallbeskrivningar kinesiologi

 

Pojke 14 år (A) – kattallergi/överkänslighet

Familjen skaffade efter mycket påtryckningar från barnen inkl (A) en katt, trots att de visste att (A) var allergisk. Genast efter kattens ankomst blev han täppt i näsa och andningsvägar med pip i bröstet och röda ögon. I ca tre månader hade han dessa besvär. Därefter fick han tre kinesiologibehandlingar (muskel-testningsteknik) och blev helt besvärsfri. Detta har nu hållit i sig i över 10 år. Båda, (A) och Sture (katten - fortfarande) mår bra.

 

Kvinna, ca 70 år (B) - väderkänslighet

Några generella kinesiologibehandlingar (muskeltestningsteknik), dvs utan avsikt att behandla visst problem, medförde att den väderkänslighet som (B) hade haft ”så länge hon kunde minnas”, försvann. Hon behövde inte längre lida (som hon uttryckte det) för att det blev väderomslag.

 

Kvinna 56 år (C)  – magbesvär (uppblåsthet och diarré)

(C) är zonterapeut och hade haft ovannämnda magbesvär i ca sex år och behandlat sig själv med zonterapi, vissa preparat från hälsokosten samt blåbärsextrakt. Dessa åtgärder hade åstadkommit en viss minskning av besvären, som dock fortfarande betecknades som mycket besvärande. Det kan tilläggas att (C) under de här sex åren haft god kost. Efter två behandlingar upphörde besvären helt och hållet. (C) hade ju själv vidtagit en hel del åtgärder, men en del blockeringar i energisystemet behövde undanröjas för att hon skulle bli bra.

 

Kvinna, 45 år (D) – panik för att handla

Under flera års tid hade (D) varit tvungen att be sin man att följa med henne när hon skulle handla, eftersom hon fick panikkänslor i större mataffärer. En kinesiologibehandling (muskeltestningsteknik) gjordes för att avlägsna stressen i samband med detta. (D) har därefter kunnat handla själv utan sin man.

 

Pojke, 17 år(E ) – herpesutslag under ögonen

(E ) var mycket besvärad över de här utslagen. Efter två kinesiologibehandlingar (muskeltestningsteknik) har han under ca sex år endast haft, som han säger, ”tendens” till utslag vid ett par tillfällen. Kommentar: viruset försvinner inte från kroppen. Behandlingen har bara påverkat själva utslagen.

 

Kvinna, 38 år, (F) -  kontorist med musarm

Mot smärtor i underarm och kring överansträngd armbåge provade (F) ett antal akupunkturbehandlingar.

När smärtorna trots detta höll i sig, provade (F) kortisonspruta, varpå smärtorna släppte. Efter några månader återkom smärtorna, nu ännu starkare, vilket även resulterade i sömnsvårigheter och trötthet. När musklerna testas

med kinesiologiska tekniker, visar det sig att många arm- och skuldermuskler är ur balans samt att bicepssenan är ur läge. Senans läge korrigeras och några muskler behandlas. Dessutom behandlas ett flertal akupunktur-punkter på några av de energibanor som löper utefter armarna. Tre behandlingar behövs, men då försvinner även smärtor i ena axeln, som hade uppstått när en danspartner ryckte till lite för häftigt under en svängom.

En vecka efter första behandlingen försvann axelproblemet, men det gjorde fortfarande mycket ont vid armbågen. En vecka efter den andra behandlingen, gör det bara lite ont lokalt i armbågen. (F) får rådet att ta kosttillskottet bromelain, som kommer från ananasträdet och som dämpar inflammation. Efter en tvåveckors kur har (F) blivit helt bra i armbågen också – drygt fem veckor efter den första behandlingen. (F) har vid det här laget varit besvärsfri i ca fem år.

 

Kvinna, 21 år (G) -  ishockeyskada

(G) hade smärtor i det ena knäet. Det var också stelt och tog emot vid böjning. (G) fick först kortisonspruta av läkare för att lindra smärtorna. När smärtorna ett par månader senare återkommer med större intensitet, vill hon inte fortsätta att ta kortison med jämna mellanrum. (G) väljer att istället prova kinesiologi. Muskeltestning visar att de flesta av benens muskler är i obalans. Musklerna är antingen ”svaga” eller ”hyperstarka” med avseende på  nervfunktionen, dvs hur nervsystemet klarar av att kontrollera musklerna. Detta är vanligt när man har haft ett problem ett tag och är en följd av att kroppen själv försöker kompensera för den ursprungliga skadan eller obalansen. (Kortison balanserar inga muskler.) Kinesiologiska söktekniker används för att hitta de obalanser som behöver behandlas. Dessa tyder på att det är en liten muskel på baksidan av benet, strax under knäet, som är ”roten till det onda”. Muskeln behandlas med de tekniker, som resulterar i förändrad muskeltest. När muskeln därefter på nytt testas, är den i balans. Även de övriga benmusklerna, som tidigare var i obalans, testas på nytt. Samtliga är nu enligt den kinesiologiska testningen i balans. I det här fallet räckte det alltså att behandla en muskel. (G) får rådet att äta mer vitlök ett tag för att motverka inflammationen. Stelheten och smärtorna börjar under de närmaste veckorna att successivt avta. Självläkningen har startat. Vid kontroll ca 1 ½ månader senare, känner hon sig helt bra i knäet och benmusklerna är enligt kinesiologisk testning i balans. Fortfarande, ca fyra år senare, fungerar knäet utan problem.