Hälsa, friskvård och livsstil: föreläsningar, hälsoscreening med hälsoanalys och hälsorådgivning förebyggande eller vid hälsoproblem; kinesiologi. CreaForm, Varberg.

Foto: www.marcusgrip.com

 • Anette Nordh • 16 november 2015 16:43:49
  Trötthet och Smärta, muskelsvaghet och rörelsebegränsning i överkroppen – hälsoanalys och kinesiologi

  Jag gjorde flera kontakter med vårdcentralen under hösten2014 för att få hjälp med ovan angivna besvär som troligtvis utlöstes av en matförgiftning i samband med Lidingöloppet i sept 2014. Mage/Tarm fick jag ingen hjälp med. Jag ansågs frisk pga av att jag inte led av kräkningar och diarré.
  Jag sökte upp en skicklig kiropraktor senhösten 2014 men efter tre besök hos honom erkände han att han inte kunde hjälpa mig med mina besvär.
  Jag sökte återigen till vårdcentralen (feb 2015), då mitt allmäntillstånd började påverkas mer och mer, vilket i sin tur gjorde mig nedstämd. Jag begärde en läkare med extra kunskaper inom ortopedi och gärna med idrottsinriktning. Jag hade tur! Träffade en mycket kunnig läkare inom området som var lyhörd för mina problem. Han gav mig en kortisonspruta i vänster axel. Smärtan blev klart bättre i den här axeln men smärtan och besvären i övrigt kvarstod.
  Sommaren 2015 gjorde jag istället en hälsoanalys, där resultatet sa att min kropp inte återhämtade sig på grund av besvär med just mage/tarm. Kroppen hade svårt att ta upp näringsämnen, vilket bidrar till en mängd följder/biverkningar. Efter rekommenderade kostjusteringar (inte slaviskt genomförda!) och några stärkande kosttillskott under en period, plus två behandlingar med kinesiologi är läget nu ett helt annat!
  Tröttheten är borta, träningen är återupptagen och kroppen fungerar näst intill utan större besvär. Det kvarstår en del värk/rörelsebegränsning i min högra axel/arm men den påverkar inte mitt allmäntillstånd som tidigare. Oftast märker jag inte av besvären annat än när jag utsatt min arm för extra påfrestning. Det lönar sig att gå till botten med problemen – varför må halvdant, när man kan må bra!?
  Tack Anna-Lena!

  Anette Nordh, Varberg

Små steg kan förr eller senare resultera i jättekliv som: 

 • Förbättrar din hälsa
 • Höjer ditt välbefinnande
 • Ökar din fysiska kapacitet
 • Gör det möjligt för dig att fullt ut använda din intellektuella och kreativa potential
 • Ger stabilare känslomässig balans, vilket underlättar:
 • Kommunikation, samarbete och goda relationer
"Jag visste inte att jag mådde så dåligt, innan jag började må så bra" - ett vanligt konstaterande, efter att man tagit itu med att förbättra livsstil och hälsa.

Välkommen att här dela med dig av dina tankar om t ex hälsa och välbefinnande. 
Kanske vill du berätta om din egen hälsoresa för att inspirera andra:

 • att upptäcka hur bra man faktiskt kan må, när man hittar sin egen bästa livsstilsbalans.
 • att söka lösningar på sina hälsobesvär, vilket i de allra flesta fall är möjligt, även om vägen dit kan se ut på lite olika sätt.